top of page

“Yetenek maçı kazandırır ama zekâ ve takım oyunu şampiyonluğu.”

Kurumsal Danışmanlık

Michael JORDAN

man.png

1) Kurumsal Koçluk

AdobeStock_799899704.png
a) Yeni Nesil Lider & Yönetici Koçluğu

Lider & Yönetici pozisyonunda çalışan veya bu pozisyonlara aday kişilerle yapılan birebir koçluk seanslarını kapsamaktadır. Program, haftada 1 saat olmak üzere 12 haftadan oluşan Liderlik & Yöneticilik potansiyelini ve becerilerini ortaya çıkarmak üzere duygusal zeka kapasitemizi geliştiren konu başlıklarını kapsamaktadır.

AdobeStock_799899704.png
b) Yüksek Performanslı Takım Koçluğu

Takımın ihtiyaç duyduğu bir konu üzerinde takımın, bir takım zekası oluşturma bilinciyle, bir bütün olarak kendi potansiyelini yeniden fark etmesini, her bir bireyin takıma olan katkısını yeniden görmeyi, takım içindeki iletişimin kalitesinin artmasını, takımın ürettiği yüksek sinerjiyi deneyimlemeyi ve takım yaratıcılığını güçlendirmeyi destekler.

2) Kurumsal Eğitimler

Vuca Döneminde Dönüşümü Yönetmek
Layer 6.png

Reyhan YILMAZ

Duygusal Esneklik
Layer 2.png

Reyhan YILMAZ

Fark Yaratan Yeni Nesil Liderler
Layer 7.png

Reyhan YILMAZ

Etkili İletişim Sanatı
Layer 4.png

Reyhan YILMAZ

Kendine Liderlik Edebilmek
Layer 5.png

Reyhan YILMAZ

Özgüven ve Potansiyel Farkındalığı
Layer 1.png

Reyhan YILMAZ

a ) İş Hayatında Duygusal Zeka Programı

Kurumun ihtiyacı ve talebi doğrultusunda kurum çalışanlarına yönelik sunulan farkındalık, motivasyon odaklı, interaktif eğitimleri kapsar.

Asset 12_3x.png
Ortak Akıl Platformu Oluşturmak

Ayşe BİLGİÇ

Asset 16_3x.png
Etkili Sunum Teknikleri

Ayşe BİLGİÇ

Asset 24_3x.png
Etkili Yazışma, Mail & Yazım Hataları

Ayşe BİLGİÇ

Asset 7_3x.png
İkna Becerileri

Ayşe BİLGİÇ

Asset 19_3x.png
Etkili Konuşma Yetenekleri

Ayşe BİLGİÇ

Asset 20_3x.png
Müşteri İlişkileri Yönetimi

Ayşe BİLGİÇ

Asset 11_3x.png
Zor Müşteriyle Başa Çıkma

Ayşe BİLGİÇ

Asset 3_3x.png
Çatışma Yönetimi

Ayşe BİLGİÇ

Asset 14_3x.png
Çevik Yönetim (Agile)

Ayşe BİLGİÇ

Asset 28_3x.png
Zaman Yönetimi

Ayşe BİLGİÇ

Asset 27_3x.png
Ekip Yönetimi

Ayşe BİLGİÇ

Asset 26_3x.png
Geri Bildirim

Ayşe BİLGİÇ

Asset 31_3x.png
Kelimelerin Gücü

Ayşe BİLGİÇ

b) İlham Veren Müşteri ve Çalışan Deneyimi Programı

Kurumun ihtiyacı ve talebi doğrultusunda kurum çalışanlarına yönelik sunulan farkındalık, motivasyon odaklı, interaktif eğitimleri kapsar.

“Dün zekiydim, bu yüzden dünyayı değiştirmek istedim. Şimdi ise bilgeyim, bu sebeple kendimi değiştiriyorum.”

Rumi

Kurumsal Gelişim ve Strateji Danışmanlığı
a) Niçin

Temel hedefimiz, yeni bir hedefe doğru yönelmek isteyen şirketlerin mevcut durumlarını analiz ederek, kurumsal dönüşüm süreçlerine yardımcı olmak ve stratejik hedeflerinin ulaşılabilirliğini kolaylaştırmaktır.  

İkincil hedeflerimiz ise şirketin bir üst versiyonuna geçişine yardımcı olmak, kurum içi iletişimi ve verimli çalışma ortamını güçlendirmek, gelişimi engelleyen problemleri uygulanabilir metotlarla minimize etmek, çalışan gelişimini desteklemektir.  

Layer 2.png
Layer 1.png
Layer 3.png
Layer 4.png
c) Yöntem

Doğrudan Tespit Yöntemi: Gelişim planına dahil edilecek alan ve konu başlıklarının hızlıca tespiti için çalışanların gözlem ve görüşlerini mülakat ve anketler yoluyla kısa sürede doğrudan almak ilk yöntemdir. 

Süreç Gözlem Yöntemi: Danışman, daha geniş bir çalışma takvimi çerçevesinde operasyonel faaliyetlere gözlemci olarak katılır. Güçlü sorular ve farklı düşünme teknikleriyle sorunlu alan ve başlıkların doğal ve katılımcı bir yolla ortaya çıkmasını sağlar.

Diğer yandan eğitmen ise bireysel veya takım eğitimleri sayesinde çalışan görüşlerini alt nedenler ışığında daha samimi bir düzlemde değerlendirir. Danışman ve eğitmen karşılıklı olarak sürecin dinamiklerini birlikte yürütür.

b) Nasıl

Gelişim Alanlarını Belirlemek: Stratejik hedefle uyumlu ihtiyaç alanları danışman gözlemi, anket uygulamaları, mülakatlar, geribildirimler, yönetici raporları gibi veriye dayalı yöntemlerle tespit edilir. 

Kaynak Nedenleri Araştırmak: İyileştirme alanlarında sorunun kaynağına odaklanılarak, çözümü engelleyen unsurların neden var olmaya devam ettiği incelenir. Daha önce denenen çözüm yolları varsa etkinliği tekrar ele alınır. 

Çözüm Odaklı Eylem Planları Oluşturmak: Kullanıma hazır kaynaklar ve bütçeler çerçevesinde gerçekleştirilebilir hedeflere uygun çözüm odaklı planlar aşamalı şekilde oluşturulur. 

Motivasyon & Vizyon Oluşturmak: Şeffaf ve kapsayıcı bir yöntemle hedefler ve çalışma çerçevesi çalışanlara deklare edilir. Motivasyon yaratılırken, stratejik hedefe katkı sağlayacak süreçlerin ve liderlerin öne çıkması sağlanır. 

Uygulama: Uygulama kararlılığı geçiş süreçlerinin temel başarı kriteri konumundadır. Dönüşüm sürecine içsel direnç oluşmasını önleyici şekilde kurumsal koçluk desteği, eğitimler ve sosyal aktiviteler devreye alınır. Bu alanlarda geribildirim, kapsayıcılık ve etkin iletişim uygulamaları sayesinde geniş yelpazede çalışanların sürece uyumu ve destekleri sağlanır. Bu adımların sürecin başında devreye alınması daha sağlıklı sonuçlar verebilir. 

Ara Değerlendirme: Tasarlanan gelişim planının stratejik hedefe ve kurumsal dönüşüme sağlıklı şekilde hizmet edip etmediği incelenir. Burada yoğun şekilde çalışan ve lider geribildirimleri talep edilir. Gerekli noktalarda plan değişiklikleri katılımcı bir kültürle değerlendirmeye alınır.  
 
Sürdürülebilir Dönüşüm: Kısa ve orta vadede sonuçların olumlu gelmesi durumunda dönüşüm planı şirketin çalışma kültürü haline dönüştürülür.

3) Kurumsal Danışmanlık

bottom of page